Duurzame badmode van Annadiva Swim

Mei 18, 2023

Bij Annadiva vinden we duurzaamheid enorm belangrijk. Ons eigen badmodemerk; Annadiva Swim, wordt dan ook gemaakt van duurzame materialen. In deze blog vertellen we je graag meer over deze gerecyclede materialen.

Annadiva Swim

Annadiva Swim is ons eigen badmode merk waar wij enorm trots op zijn! Het ontwikkelen van de collectie is echt een proces ‘voor vrouwen, door vrouwen’. Met de wensen van onze klanten in het achterhoofd stellen we de collecties samen. Hierdoor hebben we inmiddels al drie zomers lang de mooiste collecties aan badmode in ons assortiment.

De effen collecties en collecties met prints van Annadiva Swim worden gemaakt van 79% gerecycled polyamide. Polyamide is fijn en soepel materiaal en heeft een hoge kwaliteit nylon. In sommige collecties hebben we gerecycled polyester gebruikt.

Wist je dat?

Gerecycled nylon wordt gemaakt door nylonafval, visnetten en plastic afval. Het grootste gedeelte van het gerecyclede nylon wordt gemaakt van oude visnetten. Bij het productieproces worden de verschillende stoffen chemisch afgebroken, zodat de verschillende stoffen samengesmolten kunnen worden tot gerecycled nylon. Het produceren van gerecycled nylon gebruikt veel minder hulpbronnen dan nieuw nylon. Bij hulpbronnen kun je denken aan bijvoorbeeld water, energie en fossiele brandstoffen.

Nylon is een materiaal dat gebaseerd is op aardolie. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecycled nylon wordt de afhankelijkheid van nieuwe aardolie als grondstof verminderd en wordt ook de uitstoot van broeikasgassen door productie verminderd. Door gebruik te maken van gerecycled nylon worden nylonproducten die niet langer functioneel zijn hergebruikt.

Collecties met gerecyclede materialen

Vind jij duurzaamheid net zo belangrijk als wij? Dan hebben wij genoeg keuze in duurzame badmode voor jou! Hou jij van badmode met een leuk printje? Dan is de Batik collectie echt iets voor jou! Deze prachtige Balinese bloemenprint op een gele achtergrond geeft een dromerige zomerlook. Naast de Batik collectie is de Bali collectie ook voorzien van gerecyclede materialen. De Bali collectie heeft een prachtige bloemenprint, geïnspireerd op de prachtige sari batiks uit Indonesië. Met deze print in prachtige roze en paarse kleuren ben jij helemaal summer proof!

Als je meer houdt van effen kleuren is de Ocean Blue collectie misschien iets voor jou. Dobber jij deze zomer op zee in deze prachtige collectie in een petrolkleur? Of ga jij voor pretty pink? Ook de Cherry Pink collectie is gemaakt van gerecyclede materialen. Deze collectie is dé perfecte bikinilook tijdens het tannen!

Ben jij ook fan van het milieu en vind je duurzame materialen belangrijk? Dan is Annadiva Swim het perfecte merk voor jou!